top of page

Power Pivot

Power Pivot képzésünket olyan Excellel dolgozó szakembereknek ajánljuk, akiknek rendszeres feladata nagy mennyiségű adat kezelése, kimutatások és jelentések készítése. Különösen érdekes és hasznos ez a tanfolyam azokban az esetekben...

Hogyan készítjük elő

A tanfolyamok előkészítése során oktatóközpontunk kollégája és ügyfelünk munkatársai...

(szintfelmérés, testreszabás, feladatok, képzési módszertan, utánkövetés)

Tematika

Egy - egy konkrét tanfolyam esetében az előkészítés során alakítjuk ki a képzés esetében releváns tematikát.

Egy példán keresztül szeretnénk bemutatni, hogy a Power Pivot téma lista alapján milyen testreszabott tematika készül el.

Témalista

Példa tematika

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2
PwrPivot
Power Pivot

Power Pivot képzésünket olyan Excellel dolgozó szakembereknek ajánljuk, akiknek rendszeres feladata nagy mennyiségű adat kezelése, kimutatások és jelentések készítése. Különösen érdekes és hasznos ez a tanfolyam azokban az esetekben, amikor ezeket a feladatokat bizonyos időközönként (havi, negyedéves, éves zárások) meg kell ismételni azonos szerkezetben, de különböző adatokon, valamint akkor, ha a munka alapját jelentő adatok több különböző információs rendszerből származnak.

A tanfolyam során elsajátított ismeretek birtokában radikálisan csökkenthető a korábban órákat vagy napokat igénybe vevő jelentések, zárási adatok elkészítési ideje. Megfelelő gyakorlat és belefektetett munka után egyes riportok, jelentések elkészítésének ideje 1-2 kattintásnyi időre is redukálható.

 

A Power Pivot használatával az Excel a táblázatkezelés mellett egy kisebb adatbázis-kezelővel egészül ki, mely adatbázis-kezelő ugyan, ám kezelőfelülete az Excelre kísértetiesen hasonlít, így az Excelhez szokott felhasználók számára kezelése könnyen, gyorsan megtanulható.

A képzés során a résztvevők megismerik hogyan építhető meg egy olyan, akár több millió adatsorra épülő kimutatás-csomag, mely több rendszerből vesz át adatokat. Bemutatásra kerülnek a különböző adatforrásokból származó adatok integrálási lehetőségei, formázások és számítások mikéntjei. Az Excel kimutatáshoz (pivot table) hasonló Power Pivot felületén megismerhetik a résztvevők a több táblára épülő kimutatásokat, a szeletelők és diagramok, valamint mutatószámok (KPI) használatát, azok előnyeit az alapértelmezett Excel funkciókhoz képest.

Az adatintegráláshoz szükséges elméleti ismeretek átadása is a tanfolyam része, melyek a szakmai zsargonok és kifejezések használata helyett élő és könnyen átlátható gyakorlati példákkal kerülnek illusztrálásra.

bottom of page