top of page

Power Pivot

Power Pivot képzésünket olyan Excellel dolgozó szakembereknek ajánljuk, akiknek rendszeres feladata nagy mennyiségű adat kezelése, kimutatások és jelentések készítése. Különösen érdekes és hasznos ez a tanfolyam azokban az esetekben...

Hogyan készítjük elő

A tanfolyamok előkészítése során oktatóközpontunk kollégája és ügyfelünk munkatársai...

(szintfelmérés, testreszabás, feladatok, képzési módszertan, utánkövetés)

Tematika

Egy - egy konkrét tanfolyam esetében az előkészítés során alakítjuk ki a képzés esetében releváns tematikát.

Egy példán keresztül szeretnénk bemutatni, hogy a Power Pivot téma lista alapján milyen testreszabott tematika készül el.

Témalista

Példa tematika

PwrPivot
Power Pivot

Power Pivot képzésünket olyan Excellel dolgozó szakembereknek ajánljuk, akiknek rendszeres feladata nagy mennyiségű adat kezelése, kimutatások és jelentések készítése. Különösen érdekes és hasznos ez a tanfolyam azokban az esetekben, amikor ezeket a feladatokat bizonyos időközönként (havi, negyedéves, éves zárások) meg kell ismételni azonos szerkezetben, de különböző adatokon, valamint akkor, ha a munka alapját jelentő adatok több különböző információs rendszerből származnak.

A tanfolyam során elsajátított ismeretek birtokában radikálisan csökkenthető a korábban órákat vagy napokat igénybe vevő jelentések, zárási adatok elkészítési ideje. Megfelelő gyakorlat és belefektetett munka után egyes riportok, jelentések elkészítésének ideje 1-2 kattintásnyi időre is redukálható.

 

A Power Pivot használatával az Excel a táblázatkezelés mellett egy kisebb adatbázis-kezelővel egészül ki, mely adatbázis-kezelő ugyan, ám kezelőfelülete az Excelre kísértetiesen hasonlít, így az Excelhez szokott felhasználók számára kezelése könnyen, gyorsan megtanulható.

A képzés során a résztvevők megismerik hogyan építhető meg egy olyan, akár több millió adatsorra épülő kimutatás-csomag, mely több rendszerből vesz át adatokat. Bemutatásra kerülnek a különböző adatforrásokból származó adatok integrálási lehetőségei, formázások és számítások mikéntjei. Az Excel kimutatáshoz (pivot table) hasonló Power Pivot felületén megismerhetik a résztvevők a több táblára épülő kimutatásokat, a szeletelők és diagramok, valamint mutatószámok (KPI) használatát, azok előnyeit az alapértelmezett Excel funkciókhoz képest.

Az adatintegráláshoz szükséges elméleti ismeretek átadása is a tanfolyam része, melyek a szakmai zsargonok és kifejezések használata helyett élő és könnyen átlátható gyakorlati példákkal kerülnek illusztrálásra.

bottom of page