Projektmenedzsment alapok

Testreszabott alapozó projektmenedzsment módszertan tanfolyamunk tematikájának kialakítását általában alapos előkészítő egyeztetés előzi meg, melynek során tájékozódunk megrendelőnk cégének projekt kultúrájáról, szervezeti felépítéséről, a cégnél már folyó projektek jellemzőiről, illetve a projektek megvalósulása során előforduló kihívásaikról. Az egyeztetés eredményeképp teszünk javaslatot az alapvető módszertani irányra és készítjük el azt a témalistát, aminek véglegesítésének eredményeképp születik meg a tervezett képzés tematikája...

Hogyan készítjük elő

A tanfolyamok előkészítése során oktatóközpontunk kollégája és ügyfelünk munkatársai...

(szintfelmérés, testreszabás, feladatok, képzési módszertan, utánkövetés)

Tematika

Egy - egy konkrét tanfolyam esetében az előkészítés során alakítjuk ki a képzés esetében releváns tematikát.

Egy példán keresztül szeretnénk bemutatni, hogy testreszabott projektmenedzsment módszertani tanfolyamunk téma listája alapján milyen testreszabott tematika készül el.

Témalista

Példa tematika

1/2

1/2

1/2
 
Testreszabott alapozó projektmenedzsment módszertan

Testreszabott alapozó projektmenedzsment módszertan tanfolyamunk tematikájának kialakítását általában alapos előkészítő egyeztetés előzi meg, melynek során tájékozódunk megrendelőnk cégének projekt kultúrájáról, szervezeti felépítéséről, a cégnél már folyó projektek jellemzőiről, illetve a projektek megvalósulása során előforduló kihívásaikról. Az egyeztetés eredményeképp teszünk javaslatot az alapvető módszertani irányra és készítjük el azt a témalistát, aminek véglegesítésének eredményeképp születik meg a tervezett képzés tematikája.

Az alábbiakban néhány olyan megközelítést sorolunk fel példaként, amelyek valamely kombinációját követve töltjük meg egy-egy képzésünket tartalommal:

» módszertani áttekintő a releváns szabványok (waterfall/aglie; PMI, Prince2, Lean, SCRUM, stb.) vonatkozó tudásterületeiból 

» gyakorlati példák és a vonatkozó módszertani direktívák, best practice gyakorlatok, praktikák

» egy konkrét projekt menedzselése során használt projektmenedzseri eszközök használata
   (pl. projekt dokumentumok, mindmap, stratégiák, stb.)

» a cégnél előfordult eddigi jó gyakorlat alátámasztása a módszertani példákkal

» javaslatok a cégnél fenálló kihívások orvoslására

A különböző projektmódszertanok tudásterületeivel, témalistáival kapcsolatban javasoljuk, hogy tekintse meg a hozzájuk tartozó témalistákat és minta tematikákat.

Keresse munkatársunkat és kérje ingyenes képzés előkészítő konzultációnkat!