top of page

Projektmenedzsment alapok

Testreszabott alapozó projektmenedzsment módszertan tanfolyamunk tematikájának kialakítását általában alapos előkészítő egyeztetés előzi meg, melynek során tájékozódunk megrendelőnk cégének projekt kultúrájáról, szervezeti felépítéséről, a cégnél már folyó projektek jellemzőiről, illetve a projektek megvalósulása során előforduló kihívásaikról. Az egyeztetés eredményeképp teszünk javaslatot az alapvető módszertani irányra és készítjük el azt a témalistát, aminek véglegesítésének eredményeképp születik meg a tervezett képzés tematikája...

Hogyan készítjük elő

A tanfolyamok előkészítése során oktatóközpontunk kollégája és ügyfelünk munkatársai...

(szintfelmérés, testreszabás, feladatok, képzési módszertan, utánkövetés)

Tematika

Egy - egy konkrét tanfolyam esetében az előkészítés során alakítjuk ki a képzés esetében releváns tematikát.

Egy példán keresztül szeretnénk bemutatni, hogy testreszabott projektmenedzsment módszertani tanfolyamunk téma listája alapján milyen testreszabott tematika készül el.

Témalista

Példa tematika

testrszPMtanf
Testreszabott alapozó projektmenedzsment módszertan

Testreszabott alapozó projektmenedzsment módszertan tanfolyamunk tematikájának kialakítását általában alapos előkészítő egyeztetés előzi meg, melynek során tájékozódunk megrendelőnk cégének projekt kultúrájáról, szervezeti felépítéséről, a cégnél már folyó projektek jellemzőiről, illetve a projektek megvalósulása során előforduló kihívásaikról. Az egyeztetés eredményeképp teszünk javaslatot az alapvető módszertani irányra és készítjük el azt a témalistát, aminek véglegesítésének eredményeképp születik meg a tervezett képzés tematikája.

Az alábbiakban néhány olyan megközelítést sorolunk fel példaként, amelyek valamely kombinációját követve töltjük meg egy-egy képzésünket tartalommal:

» módszertani áttekintő a releváns szabványok (waterfall/aglie; PMI, Prince2, Lean, SCRUM, stb.) vonatkozó tudásterületeiból 

» gyakorlati példák és a vonatkozó módszertani direktívák, best practice gyakorlatok, praktikák

» egy konkrét projekt menedzselése során használt projektmenedzseri eszközök használata
   (pl. projekt dokumentumok, mindmap, stratégiák, stb.)

» a cégnél előfordult eddigi jó gyakorlat alátámasztása a módszertani példákkal

» javaslatok a cégnél fenálló kihívások orvoslására

A különböző projektmódszertanok tudásterületeivel, témalistáival kapcsolatban javasoljuk, hogy tekintse meg a hozzájuk tartozó témalistákat és minta tematikákat.

Keresse munkatársunkat és kérje ingyenes képzés előkészítő konzultációnkat!

bottom of page